Jag har min verksamhet dels i samarbete med Tyresö Yogacenter i Älta, Nacka, och dels håller jag till precis utanför Trosa, en pittoresk liten stad i Sörmland. Närheten till naturen gör att vi kan promenera i skogen, meditera vid sjöar och hav, kan ha fikastunder eller enkel lunch och samtidigt njuta av naturens dofter och ljud, känna vind, sol, träd, mossa och gräs. I Trosa finns det dessutom många möjligheter till andra aktiviteter och till boende.

 

Ibland kommer retreaten i Trosa att ske i samarbete med en yogastudio där eller med Stensunds folkhögskola.

 

Sommartid och fina dagar kommer vi att vara ute så mycket som möjligt, vid dåligt eller kallt väder är vi lite mer inomhus. 


AKTUELLT

Under hösten 2022 och tidig vår 2023 planerar jag inte några retreats. Tiderna för våren/sommaren 2023 kommer snart.

En-dags retreats äger rum ca 9.30 - 16.30, beroende när deltagarna kan vara på plats utifrån ev. resan med kommunaltrafik. Möjlighet till individuell förläning finns med en dag innan och/eller efter.

Helgvistelser kommer oftast att äga rum på Stensunds folkhögskola. 

Jag utgår från en- och två- dagars rehabilitering men längre vistelser är förstås möjliga. För att verkligen komma ner i varv, ha möjlighet till att njuta av naturen, av Trosa och omgivning och samtidigt kunna ta hand om dig i lugn och ro och tillgodogöra dig rehabiliteringen i lugn takt kan det kanske passa med en mini-semester?

Min verksamhet är inriktad på närstående men om du vill ta med din av sjukdom drabbade närstående, din partner, en annan familjemedlem eller en vän är den förstås hjärtligt välkommen! Fokus i retreaten ligger dock på dig som närstående.

Ta med en egen yogamatta om du har. Annars finns det mattor att låna. Ta med mjuka kläder som du kan röra dig lätt i. Yogan gör vi barfota eller i strumpor. 

Möjligheter till insatser - Det mesta går att göra digitalt!

1-1½ timme individuellt upplägg med samtal och/eller övningar enligt yoga- och/eller västerländskt psykologiskt perspektiv. Ordnas mestadels i Stockholm. Kan äga rum utomhus.  I anslutning till retreats även i Trosa eller på annan ort. Riktpris 900,-/timme.

En eller flera dagars rehabiliteringsretreat i grupp, max 10 personer. Innehållet styrs av gruppens behov men kan bestå av delar som: psykologisk förklaringsmodell om hur anhöriga drabbas kognitivt av den närståendes sjukdom; korta eller längre pass med yoga, med meditation, med lekfull mantrasång; vistelse i naturen; ledig tid; gemensam fika och enkel lunch. 

Vill du komma ensam, i par eller i en liten grupp? Vill du organisera en retreat för en egen grupp? Befinner du dig för långt från Trosa? Kontakta mig gärna för att diskutera upplägg och pris. 

Jag kommer även att ha rehabilitering på andra orter i Sverige i samarbete med lämpliga hotell, kursgårdar och yogastudios i lantlig, lugn och naturnära miljö.

En halv/hel dag workshop/föreläsning/handledning. Exempelvis för närstående i patientföreningar, vårdpersonal, personer som är närstående till närstående. Fokus kan då ligga mer på information/prova på/att lära sig, och inte på egen rehabilitering. Kan anordnas digitalt.

Jag erbjuder även personalaktiviteter. Det kan inkludera yoga, meditation, föreläsningar, övningar etc.

Se vidare under Anmälan och kontakt

 

 

 

Dela den här sidan